WILD AND FREE

We could call ourselves wild and free. And we feel the same for beaches here in Portugal. What a coincidence that we are living now in this place, ha?

We took Sunday off. Just to get away from the noisy Lisbon, from our daily routine of dancing and working for blog. From constantly thinking what is coming next. That is actually why Sundays are, right? To breathe, to take step back, to stop the time for a while and to cherish our lives. Alone or with the people we love.

We went to the beach Praia da Ursa, which is around 30 minutes of walking from the most western point of Europe, well-known, Capo da Roca. Before you rich the beach you get the amazing view from the cliff. Then you need to go down at quite declined tiny road, and after 15 minutes you come to the beach which took your breath away.

We laid down on a sand and we let the sun to shine on us. We were surrounded only with the sound of the waves hitting the rocks and the wind which was gently passing by. We were almost alone there, so we had time and silence to just take time for ourselves.

We wonder a little bit around, took some pictures and after some hours we slowly headed back.

We wanted to share our beautiful Sunday with you as a reminder for you and especially for us, to take day off. To take time for ourselves, our mind and body, which is so essential! Just to calm yourself down, to enjoy the little moments even more and to see that life is so much more than just work and thinking and worrying about what is the next step. Sometimes is the most important place where we already are. As they said . . . life is available just in the present moment.

K & A

__________________________________________________________________________________________________________

⌊SLO⌉

Lahko bi se imenovale divje in svobodne. In enako bi lahko opisale Portugalske plaže. Kakšno naklučje, da živive ravno tukaj, a?

Vzeli sva si nedeljski prosti dan z namenom, da se odmakneve od Lizbonskega hrupa in vsakodnevne rutine. Da za kratek čas odmislive ples, blog in vse misli o najinem naslednjem koraku. Pravzaprav za to so nedelje, kajne ? Da zadihamo, da stopimo korak nazaj, zaustavimo čas za trenutek ter da ozavestimo naša življenja. Sami ali pa z našimi ljubljenimi osebami.

Odšle smo na plažo Praia da Ursa, ki je odmaknjena 30 minut hoje od najbolj zahodne točke v Evropi, poznane kot Capo da Roca. Pot do te plaže te najprej vodi do čudovitega razgleda na pečini, po kateri se kasneje tudi spustiš strmo navzdol, da prideš do rajske plaže. Res je rajsko čudovita.

Ulegle smo se na pesek, se prepustile soncu, da naju objame s svojimi toplimi žarki. Bile sva obkrožene le z zvoki valov, ki so butali ob skale in z vetrom, ki naju je prijetno božal. 

Sprehodile sva se naokrog, naredile nekaj fotografij in po nekaj urah počasi odšle nazaj v mesto.

Želele sva deliti najin nedeljski dan v opozorilo, ne le vam, ampak tudi nama, da se je potrebno kdaj odmakniti in si vzeti prosti dan. Si vzeti čas zase, za naše misli in telo. Da se umirimo, zberemo svoje misli, uživamo v majhnih trenutkih in da se zavemo, da so v življenju stvari, ki so bolj pomembne kot samo delo. Včasih je namreč najbolj pomemben čas oziroma prostor v kateremu smo že. Kot pravijo . . . življenje nam je dosegljivo samo v sedanjem trenutku. 

K&A

RELATED POSTS